AutoRAS

Het koelsysteem van de auto

Het koelsysteem van uw auto heeft een uitermate belangrijke functie. Het werkt kilometer na kilometer en is zeer belangrijk voor de levensduur van uw motor.Uit statistieken blijkt dat in 22 procent van de autopechgevallen, het koelsysteem de aanwijsbare oorzaak is. Het gebruik hierbij van de juiste radiateur en goed onderhoud is van zeer groot belang.

Radiateuren

AutoRas Woerden biedt een breed assortiment van radiateuren en kachels voor personenwagens, truck, bus, oldtimers en speciale voertuigen, zoals tractoren, heftrucks, grond- en verzetmachines. 

Naast het leveren van nieuwe radiateuren (ook origineel) zijn wij ook in staat om de radiateur te repareren en/of te reviseren. Hierbij wordt met name het complete koelblok vervangen.

Ook op het gebied van speciale radiateuren zijn wij van alle markten thuis. Denk hierbij aan het voorzien van extra koelcapaciteit d.m.v. speciale koelblokken met aangepaste systemen of diktes.

Kachelradiateuren

De kachelradiateur heeft als doel het interieur van uw auto te verwarmen of af te koelen. Dit kan in combinatie met het airco-systeem van uw auto. Het gehele jaar maakt u gebruik van uw kachelradiateur.

De kachelradiateur kunt u in verschillende maten en uitvoeringen krijgen. Ook hiervoor geldt hetzelfde als bij de gewone radiateur.

Oliekoelers en Turbokoelers

Oliekoelers worden gebruikt om olie en hydraulische vloeistoffen gebruikt in motoren, diesel systemen, transmissies, stuurbekrachtiging, hydraulische pompen, aandrijvingen en overige hydraulische installaties af te koelen. Motoren die een hoge prestatie leveren zijn vaak voorzien van een oliekoeler. Ook bij automatische versnellingsbakken zit een oliekoeler gemonteerd om hier de olie van de versnellingsbak op temperatuur te houden. AutoRas Woerden biedt een breed assortiment oliekoelers voor automotive, truck, agrarische en industriële heavy duty applicaties.

Interkoelers/turbokoelers

Interkoelers of turbokoelers worden gebruikt om het motorvermogen door middel van een hogere luchttoevoer te vergroten. AutoRas Woerden levert interkoelers voor de vrachtwagen vervangingsmarkt, daarnaast kunnen wij ook koelblokken leveren volgens uw specificatie. Turbokoelers worden ook wel luchtkoelers genoemd.

Aanvullende informatie